Local Host AS

LocalHost AS ble startet i Måløy i 2007, men en klar visjon om å gjøre IT enkelt, trygt og miljøvennlig.

Etter flere år i bransjen så gründerne i LocalHost stadig nye utfordringer relatert til drift av IT-systemer hos sine kunder. Kompleksiteten til både software og hardware økte stadig, og ansatte hos kundene måtte bruke mer og mer tid på IT, og dermed mindre tid å drive egen bedrift. Servere og nettverksutstyr var ofte plassert i bøttekott eller boder, som var lite egnet for formålet. Dårlig brannsikring, samt fysisk sikring av servere og maskiner, var ikke uvanlig og rutiner for oppbevaring, sjekk og test av backup var ufullstendige. Investeringskostnader på servere var lite forutsigbare og konsulentkostnadene for drift av serverne var høye.

Vår løsning var å bygge et datasenter hvor kunder, både store og små, leier det de trenger – når de trenger det. Fleksibilitet er viktig og kunden kan selv velge i hvilken grad de ønsker å flytte sine IT-systemer til oss. Vi kan ta oss av hele driften av kunders servere og brukernes skrivebord, eller bare deler av dette. LocalHost kan også være et alternativ til å kjøpe egne servere, hvor kunden leier servere hos oss og fjerndrifter disse selv.

Det ble investert i løsninger og teknologi som tidligere var forbeholdt de største firmaene, og vi utviklet vår egen kjøleløsning som gjorde oss til et av Europas grønneste datasenter. Disse løsningene leverer vi i dag til alt fra enkeltpersonsforetak til store multinasjonale selskaper med milliardomsetning.

Etter å ha vært i drift en periode så vi programvarebehov som ikke fantes i markedet, både hos oss selv og våre kunder. Som et resultat av dette åpnet vi i 2009 vår egen utviklingsavdeling. I dag har vi to dyktige utviklere, som har utviklet alt fra touchbaserte timeregistreringssystemer til Lync-integrert CRM-system.

Etter hvert som kundemassen vokste økte også behovet for bemanning. Dette resulterte dette i et oppkjøp av Vestdata AS (AdCom Nordfjord) på Nordfjordeid, slik begge parter ønsket. Med på kjøpet var flere dyktige medarbeidere, noen også sertifisert på Visma og Huldt & Lillevik.

I dag eies LocalHost AS av LocalHost Holding AS. I konsernet er det flere nyoppstartede selskaper med fokus på teknologi. De fleste selskapene i grupperingen er mindre enn fire år gamle og er i hovedsak lokalisert i Måløy. Til sammen er det rundt 35 ansatte.

E-post: post / local-host, no
Nettside: http://local-host.no
Adresse: Øyane 11, 6770 Nordfjordeid